Strona główna Archiwum 2011 - 2013 Niech slow-foodem skorupka za młodu nasiąknie…

Dobrze się bawić, a przy okazji zrobić coś użytecznego – taka idea przyświeca zajęciom, organizowanym w Centrum Twórczego Rozwoju Kangurek. Tym razem Centrum zaprasza najmłodszych na warsztaty kulinarne. - Przyświecać będzie nam idea slow–food – mówi Małgorzata Dębczyk z CTR „Kangurek”.

Pierwsze warsztaty kulinarne w „Kangurku” odbędą się jutro (11 września) o godz. 17 przy ul. Poświatowskiej 6 w Częstochowie. Będą miały charakter otwarty, pokazowy i będą bezpłatne. Wziąć w nich udział może każdy, starsze dzieci same, młodsze – pod opieką dorosłych.


– Od czterech lat istniejemy na rynku, dużo rozmawiamy z rodzicami i zauważyliśmy, że jest potrzeba zorganizowania tego typu warsztatów – mówi Dębczyk. – Przyświecać nam będzie idea slow-food, chcemy kształtować zdrowe nawyki żywieniowe, pokazać dzieciom, że należy jeść warzywa i owoce. 


Zajęcia poprowadzi nauczycielka, z zamiłowania kucharka, a ze starszymi dzieci najprawdopodobniej pracować będzie technolog żywienia. 

Aktualności z Częstochowy i regionu.
Sport, wydarzenia, kultura i rozrywka, komunikacja, kościół, zdrowie, konkursy.

Patronaty

© 2025 Copyright wczestochowie.pl