Strona główna Archiwum 2011 - 2013 Jajka faszerowane z wędzonym łososiem

Składniki:
8 jajek
2 ogórki kiszone
1-2 plastry wędzonego łososia
1 łyżka groszku konserwowego
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka ostrej musztardy
sól
pieprz
papryka słodka

Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, każde przekroić na pół, wyjąc do miseczki żółtka. Ogórka i łososia bardzo drobno posiekać, dodać do żółtek. Groszek lekko rozgnieść, połączyć z farszem. Składniki dokładnie wymieszać z majonezem, musztardą, doprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić na ok. pół godziny do lodówki. Połówki jajek napełnić farszem, posypać czerwoną, słodka papryką.

Przepis autorstwa Pani Patrycji Gołąbek

Aktualności z Częstochowy i regionu.
Sport, wydarzenia, kultura i rozrywka, komunikacja, kościół, zdrowie, konkursy.

Patronaty

© 2025 Copyright wczestochowie.pl