Do udziału w przedsięwzięciu zgłosili się reprezentanci czterech szkół: Katolickiej Szkoły Zawodowej SPSK im. św. Antoniego z Padwy, Szkoły Przysposabiającej do Pracy SPSK im. św. Antoniego z Padwy, Zasadniczej Szkoły Zawodowej nr 6, Zespołu Szkół Gastronomicznych im. M.C. Skłodowskiej.
Uczestnicy prezentowali swe prace w dwóch kategoriach: „szopka bożonarodzeniowa” i „figura świąteczna”.
Oryginalność i pomysłowość w wykonaniu cukierniczych łakoci wprawiły w niemały kłopot jury, mające wyłonić zwycięzcę. W skład komisji oceniające wypieki weszli: Edmund Kozerawski – Mistrz Cukierniczy „Bakardia”, Krzysztof Przysuszyński – szef gastronomii w hotelu „Marcure – Patria”, Jan Jakóbczak – właściciel hurtowni z dewocjonaliami.
Ostatecznie po długich i emocjonujących obradach przedstawiono werdykt konkursu. W kategorii „szopka bożonarodzeniowa”: I miejsce – klasa Ia z Katolickiej Szkoły Zawodowej SPSK im. św. Antoniego z Padwy, II miejsce – Trzepizur Wioletta, Morzyk Sandra z kl. Ia z Katolickiej Szkoły Zawodowej SPSK im. św. Antoniego z Padwy, III miejsce – Gidyk Sylwia. Wójcik Agata, Dylewska Olga z kl. IIa z Katolickiej Szkoły Zawodowej SPSK im. św. Antoniego z Padwy.
W kategorii „figura świąteczna”– I miejsce – klasa Ia z Katolickiej Szkoły Zawodowej SPSK im. św. Antoniego z Padwy, równorzędnie z kl. II b Szkoły Przysposabiającej do Pracy SPSK im. św. Antoniego z Padwy, II miejsce – kl. Ia Przysposabiającej do Pracy SPSK im. św. Antoniego z Padwy, III miejsce – Kasprzyk Agnieszka, Kasprzyk Paulina z Zasadniczej Szkoły Zawodowej nr 6.
Uczestnicy konkursu otrzymali pamiątkowe dyplomy, a laureaci odebrali z rąk przewodniczącego komisji nagrody rzeczowe. Członkowie jury bardzo wysoko ocenili poziom prezentowanych prac, natomiast dyrektor placówki, Antonina Chmielewska, nie kryła radości ze swych podopiecznych. – Jestem dumna z tego, iż mogę być dyrektorem tej placówki, dyrektorem tak wspaniałej i zdolnej młodzieży – podkreślała Pani Dyrektor.