Na początek Amin poczęstował licznie przybyłych ciastem z morelami i rozpoczął przygotowania do przyrządzenia makaronu z pesto. W tym celu użył makaronu w kształcie rurek firmy Arrighi, które gotował w nieosolonej wodzie. – Wiem, że w Polsce wszyscy solą wodę, ale ja tego nigdy nie robię – mówił Amin. Oczywiście makaron to nie wszystko. Amin przysmażył na suchej patelni orzechy pinii oraz pokroił suszone w oleju pomidory Ponti. Wszystko przebiegało błyskawicznie. Do gotowego makaronu dodał pesto, pomidory, trochę wody. Całość posypał orzechami i parmezanem – potrawa była gotowa. Tak szybko, jak została przyrządzona, znikła skonsumowana przez przybyłych na pokaz.
Amin do przyrządzania tych przysmaków używał jedynie produktów z Delikatesów Alma. Co ciekawe jego przepisy zadają kłam mitowi, iż produkty z Almy są drogie. Wszystkie prezentowane przez mistrza kuchni przepisy pozwalały na przygotowanie obiadu dla czterech osób za 20 zł.
Pokaz na tym się nie zakończył. Amin przygotował także pierożki z śmietankowym sosem na szpinaku. Starał się przy tym przekonywać do tegoż sosu osoby, które od szpinaku stroniły. Oczywiście Słodkie przysmaki nie mogły się obejść bez tiramisu. Tą potrawę przygotowano wcześniej gdyż przyrządzenie jej byłoby zbyt pracochłonne.
Już niebawem na łamach naszej Gazety Internetowej wCzestochowie.pl pojawią się przepisy przesympatycznego Amina Fakhari. Warto przy tym zaznaczyć, że na jego pokazach można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy, a sam Amin to człowiek obdarzony niezwykłą charyzmą i otwarty na wszelkie pomysły kulinarne.