Gotowanie w formule Livecooking – “Żużel od kuchni” odbyło się w czterogwiazdkowym hotelu przy ul. Oleńki 20. W szefów kuchni zamienili się Fredrik Lindgren, Jason Doyle, Paweł Przedpełski, Jakub Miśkowiak, Mateusz Świdnicki, Bartek Kowalski oraz trener Marek Cieślak. Zabrakło jedynie Leona Madsena i Rune Holty. Fachowych porad żużlowcom udzielał szef kuchni ArcheVita – Bartosz Musiał.
Była to okazja, aby nie tylko spotkać się z żużlowcami, ale również skosztować przygotowanych przez nich potraw. Dochód z imprezy zostanie przekazany na rehabilitację Kamila Cieślara, który jako junior startował w częstochowskim Włókniarzu. Jego karierę przerwała poważna kontuzja.
Imprezę poprowadził Ireneusz Bieleninik, znany dziennikarz, konferansjer i artysta estradowy.
Źródło: www.wlokniarz.com