Strona główna Edukacja Słodka rywalizacja w SPSK

Aula Katolickich Szkół Specjalnych SPSK im. św. Antoniego z Padwy wypełniła się we wtorek, 3 grudnia choinkami z pierników, lukrowanymi chatkami, cukrowymi szopkami i słodkimi ozdobami. To wszystko w ramach Międzyszkolnego Konkursu na Bożonarodzeniowy Wyrób Cukierniczy.

W słodkiej rywalizacji wzięli udział przedstawiciele pięciu placówek: Zespołu Szkół nr 2 im. ks. Jana Długosza w Kłobucku, Zespołu Szkół Zawodowych w Lublińcu, Zespołu Szkół Gastronomicznych w Częstochowie, Katolickiej Szkoły Zawodowej SPSK im. św. Antoniego z Padwy, Szkoły Przysposabiającej do Pracy SPSK im. św. Antoniego z Padwy.

Prace ocieniało jury w składzie Violetta Błasiak, prezes SPSK, Sonia Weber-Mszyca i Andrzej Szuszkiewicz z hotelu Mercure, Anna Jach Piotr Łatka z hotelu Ibis oraz Edmund Kozerawski z cukierni Bakara. Pierwsze miejsce w kategorii „szopka” zajęła Katolicka Szkoła Zawodowa SPSK im. św. Antoniego z Padwy. Druga była Szkoła Przysposabiająca do Pracy SPSK im. św. Antoniego z Padwy, a trzeci Zespół Szkół  Gastronomicznych. Wyróżnieni zostali: Agnieszka Kasprzyk, Paulina Kasprzyk i Natalia Piotrowska z Zespołu Szkół Gastronomicznych.

W kategorii „figura” również najlepsza okazała się Katolicka Szkoła Zawodowa SPSK im. św. Antoniego z Padwy, drugie miejsce zajął Zespół Szkół Gastronomicznych. Trzecie miejsce zajął Zespół Szkół Zawodowych. Z tej placówki wyróżniono Kingę Kozę, Martynę Zając, Martynę Barszcz oraz Karinę Dylong. To grono uzupełnił Dominik Klimek z Zespołu Szkół Gastronomicznych.               

Aktualności z Częstochowy i regionu.
Sport, wydarzenia, kultura i rozrywka, komunikacja, kościół, zdrowie, konkursy.

Patronaty

© 2025 Copyright wczestochowie.pl