Na środkowym pasażu i na placu Biegańskiego nie brakuje serów, wędlin, przypraw, miodów, nalewek, wszelakiego rękodzieła, ozdób, biżuterii, naczyń, a także ubrań. Własne wyroby prezentują firmy z różnych regionów Polski. Na stoiskach można nie tylko kupić produkty, ale także uczestniczyć w degustacjach i pokazach przygotowanych przez wystawców.

Głównym punktem tegorocznej edycji będzie pokaz kulinarny z degustacją w wykonaniu finalisty programu MasterChef Charlesa Daigneault. W programie również konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, pokazy kulinarne z degustacją Remigiusza Rączki, Szymona Szlendaka, Pawła Antasa. Dla mieszkańców Częstochowy gotować będą także grupy kulinarne z Pforzheim i Lourdes.
W sobotę i niedzielę na scenie usytuowanej na placu Biegańskiego odbędą się również występy artystyczne. Zespół Midnight Band zaprasza na Tina Turner Show.
Program znajdziecie tutaj.
Źródło: własne
 
			         
												 
															 
								 
								 
								