Strona główna Miasto Pysznie, pachnąco, regionalnie. Ruszyła Aleja Dobrego Smaku
0 komentarze 86 views

Pysznie, pachnąco, regionalnie. Ruszyła Aleja Dobrego Smaku

W III Al. NMP i na placu Biegańskiego zrobiło się pachnąco i smakowicie. W piątek, 19 czerwca rozpoczął się XIX Festiwal Sztuki Kulinarnej "Aleja Dobrego Smaku", który potrwa do niedzieli.

Na środkowym pasażu i na placu Biegańskiego nie brakuje serów, wędlin, przypraw, miodów, nalewek, wszelakiego rękodzieła, ozdób, biżuterii, naczyń, a także ubrań. Własne wyroby prezentują firmy z różnych regionów Polski. Na stoiskach można nie tylko kupić produkty, ale także uczestniczyć w degustacjach i pokazach przygotowanych przez wystawców.

Głównym punktem tegorocznej edycji będzie pokaz kulinarny z degustacją w wykonaniu finalisty programu MasterChef Charlesa Daigneault. W programie również konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, pokazy kulinarne z degustacją Remigiusza Rączki, Szymona Szlendaka, Pawła Antasa. Dla mieszkańców Częstochowy gotować będą także grupy kulinarne z Pforzheim i Lourdes.

W sobotę i niedzielę na scenie usytuowanej na placu Biegańskiego odbędą się również występy artystyczne. Zespół Midnight Band zaprasza na Tina Turner Show.

Program znajdziecie tutaj.

Źródło: własne

Aktualności z Częstochowy i regionu.
Sport, wydarzenia, kultura i rozrywka, komunikacja, kościół, zdrowie, konkursy.

Patronaty

© 2025 Copyright wczestochowie.pl