Strona główna Edukacja Food Design, czyli projektowanie kulinariów w Willi Generała
0 komentarze 94 views

Food Design, czyli projektowanie kulinariów w Willi Generała

Czy projektanci zajmują się kształtem chipsów i lodami na patyku? Czy kształt kieliszka zmienia smak wina? Jak zaprojektować czekoladę tak, by uratowała komuś życie? Centrum Promocji Młodych zaprasza 11 i 12 kwietnia na II edycję warsztatów projektowania dla każdego „Naokoiucho".

Warsztaty „Naokoiucho” to zajęcia dla posiadaczy bystrych oczu i uważnych uszu, dla młodzieży i dorosłych, amatorów i pasjonatów oraz tych, którzy chcą dowiedzieć się czegoś o projektowaniu. – „Naokoiucho” to cykl dwóch spotkań, podczas których poznawać będziemy świat przedmiotów, odkrywać ich charakter, dusze i tajemnice – mówi Adam Florczyk z Centrum Promocji Młodych. – Przyjrzymy się bliżej przedmiotom na prywatnych i sklepowych półkach, będziemy krytykować i chwalić, projektować rozwiązania, małe manifesty i rewolucje. Dostrzeganie problemów, poszukiwanie rozwiązań, a w końcu realizowanie pomysłów poprzez pracę w zespołach, pozwoli nam zamienić się w projektantów i realnie wpłynąć na miejsce, w którym żyjemy.

Tematem kwietniowych warsztatów będzie Food Design, czyli projektowanie wokół tematu jedzenia, stołu i tego wszystkiego, co w naszych lodówkach. Poprowadzi je częstochowianka Olga Ziębińska, od 2010 roku studentka warszawskiej Akademii Sztuk Pięknych na wydziale wzornictwa.

Warsztaty kierowane są do osób w wieku powyżej 15 lat. Wstęp jest wolny. Liczba miejsc ograniczona.

Zgłoszenia można przesyłać na email: a.florczyk@muzeumczestochowa.pl, podając imię, nazwisko, wiek oraz numer kontaktowy.

Warsztaty odbędą się 11 kwietnia w godz. 16-19 i 12 kwietnia w godz. 15-19.

Źródło: materiały prasowe

Aktualności z Częstochowy i regionu.
Sport, wydarzenia, kultura i rozrywka, komunikacja, kościół, zdrowie, konkursy.

Patronaty

© 2025 Copyright wczestochowie.pl