Na środkowym pasażu i na placu Biegańskiego nie brakuje serów, wędlin, przypraw, miodów, nalewek, wszelakiego rękodzieła, ozdób, biżuterii, naczyń, a także ubrań. Własne wyroby prezentują firmy z różnych regionów Polski. Na stoiskach można nie tylko kupić produkty, ale także uczestniczyć w degustacjach i pokazach przygotowanych przez wystawców.
W niedzielę, 19 czerwca ostatniego dnia festiwalu odbędą się m.in. pokazy kulinarne w wykonaniu Szymona Szlendaka oraz Tomasza Jakubiaka. Ostatnim akcentem festiwalu będzie niedzielny koncert zespołu Aqurat Band (godz. 19).
Program na niedzielę
godz. 14 prezentacja kuchni regionalnych Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej i Patelni Plenerowej w wykonaniu Jarosława Antasa oraz Waldemara Załuskiego
godz. 15 pokaz kulinarny w wykonaniu Zespołu Szkół Gastronomicznych w Częstochowie – „Pierogi, pierożki i rożki”
godz. 16. pokaz kulinarny w wykonaniu Szymona Szlendaka, jurora w finale Kulinarnego Pucharu Polski 2016
godz. 17. pokaz kulinarny z degustacją w wykonaniu Tomasza Jakubiaka
godz. 19. koncert zespołu Aqurat Band
Źródło: własne