13 lutego w sali „Tango” Bartosz Smektała, żużlowiec Unii Leszno i dziennikarze po-bandzie.com.pl przygotują dla wszystkich zgromadzonych gości pyszne dania pod okiem częstochowskich szefów kuchni. Sama kolacja będzie serwowana w postaci pełnych dań oraz amuse-bouche przez przedstawicieli Częstochowskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni, a poczęstunkowi będzie towarzyszyć degustacja wyrobów lokalnej winiarni i browaru. Nowo powstające Stowarzyszenie Szefów Kuchni ma za zadanie integrowanie lokalnych Szefów Kuchni, wspólne szkolenia, współpracę oraz organizację wszelkiego rodzaju wydarzeń, mających na celu promocję naszej lokalnej gastronomii.
Gościem specjalnym tego niezwykłego wieczoru będzie Janusz Wróbel – wieloletni spiker na meczach Włókniarza Częstochowa oraz podczas zawodów Grand Prix. Nie zabraknie też dodatkowych atrakcji, m.in. licytacji gadżetów żużlowych.
Dobra zabawa i pyszne jedzenie to tylko dwa powody, aby pojawić się na imprezie. Najważniejszy jest fakt, że całkowity dochód zostanie przeznaczony na rzecz klubu miniżużlowego UKS Speedway Rędziny.
Impreza rozpocznie się o godz. 18 w sali Tango przy ul. 1 Maja 40B. Wstęp kosztuje 190 zł. Więcej informacji pod numerem tel. 881 201 963.
Menu serwowane w formie pełnych dań:
- Przystawka: Parfait drobiowe, brioche, marmolada z pomarańczy - Zupa: Krem z raków, bliny pszenne, masło rakowe - I danie: Sandacz z mazurskich jezior z pierogami (ziemniaki, szczypior) - Napój Szefa Kuchni - II danie: Perliczka, grillowana marchewka, płatki owsiane - Deser: Mus czekoladowy z pianą z kawy espresso
Dania w formie amouse-bouche
- Krem z pieczonego buraka z paluchami z koziego sera - Wędzony pstrąg na pieczonym selerze w cieście chlebowym - Pastrami z kaczki z sałatką z cykorii i pomarańczą - Arancini z pęczaku z borowikiem i oscypkiem + piana z borowika i kasztanów - Pieczony antrykot na kremowym puree ziemniaczany, glazurowane warzywa - Tatar z łososia + salsa mango - Pieczony pstrąg w całości + lekka sałatka z białej rzodkiewki
Źródło: materiały organizatora |